Tuesday, September 7, 2010

L’esquerra anticapitalista europea a la Universitat d’Estiu

L’esquerra anticapitalista europea a la Universitat d’Estiu Crònica de la 4a jornada de la Universitat d’Estiu Anticapitalistadilluns 30 d'agost de 2010
Muchas gracias a Julia por este material


Totes les versions d'aquest article:
Per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista
L’internacionalisme va ser, aquest dissabte 28, un dels eixos centrals de la quarta jornada de la Universitat d’Estiu de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. Organitzacions anticapitalistes de tot Europa van participar en el mítin final que va fer una crida a la coordinació de l’esquerra anticapitalista a escala europea. Una coordinació més necessària que mai en el context de crisi actual.

Va obrir el mítin Raúl Camargo de Izquierda Anticapitali
sta que va analitzar l’impacte creixent de la crisi a l’Estat espanyol i de les retallades del govern Zapatero i va instar a la mobilització contra els mateixos. Per la seva banda, Olivier Besancenot del Nou Partit Anticapitalista a França va instar a treballar per a la creació d’un partit anticapitalista a Europa i enfortir una resposta comú davant les retallades socials a la crisi.

Esther Vivas de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista va plantejar la centralitat de la vaga general en aquest curs que ara comença i la necessitat de crear comitès de vaga en els centres de treball, d’estudi i als barris, alhora que va assenyalar la importància per avançar en la construcció d’un pol anticapitalista ampli que disputi l’hegemonia a les organitzacions polítiques gestionàries. Davant les properes eleccions al Parlament de Catalunya, Vivas va defensar una candidatura anticapitalista, ecologista, feminista i a favor del dret de l’autodeterminació del poble català.
Bruno Maia del Bloco de Esquerda de Portugal va denunciar els intents de treure de la Constitució portuguesa la cobertura educativa i sanitària per part de l’Estat. Tatiana Montella de Sinistra Critica va defensar "un nou subjecte polític, una nova esquerra anticapitalista a Itàlia i a Europa que sigui capaç de respondre a les necessitats urgents que posa de manifest la crisi".
Pep Riera, dirigent camperol, va recordar l’impacte de les polítiques agràries a nivell europeu i com "les úniques polítiques per canviar l’actual model agrícola han de ser anticapitalistes". En el mítin va participar també un representant de l’organització política OKDE-Espartakos que va explicar l’impacte de la crisi a Grècia i la massiva resposta social, amb la convocatòria de diverses vagues generals.

Al matí, François Sabado del Nou Partit Anticapitalista a França va donar la formació sobre l’estratègia revolucionària avui. A la tarda, el fòrum central va abordar la necessitat d’un socialisme feminista amb la presència de Justa Montero de l’Assemblea Feminista de Madrid, Sandra Ezquerra de Revolta Global- Esquerra Anticapitalista i Judith Carreras d’Izquierda Anticapitalista i María Dolores Nieto de l’Associació Socialisme Segle XXI. Diversos tallers sobre el futur de Veneçuela, la història de la LCR, la reforma laboral, Orient Mitjà i la propietat intel·lectual, entre altres, es van dur a terme en el transcurs del dia.

Revista RG 2010 A la mateixa secció

* La vaga als barris de Barcelona
* Ecosocialisme i canvi climàtic
* Contra la persecució policial del top-manta
* “Necessitem una vaga general europea”
* Punxant Studio One a Banyoles
* Per un socialisme feminista
* Crisi(s): crisi alimentària global
* L’esquerra anticapitalista europea a la Universitat d’Estiu
* Contexto y problemas de la huelga general
* Pels anticapitalistes la vaga general ha de ser un punt i seguit

Paraules clau
* anticapitalisme
* Catalunya

contacte revolta global contacte | contacte amb el webmaster webm

No comments:

Post a Comment